Masaj drenaj limfatic


Cifrele Centrului SPA Elisara

Masajul de drenaj limfatic
Masajul de drenaj limfatic este un tip special de masaj terapeutic.
Drenajul limfatic este o procedură esențială pentru detoxifiere și pentru amplificarea imunității.
De ce este necesar masajul de drenaj limfatic
Din cauza stilului de viață modern, preponderent sedentar și consumerist, circulația limfei este mult afectată și chiar de multe ori blocată. Limfa care nu mai circulă devine acidă, ceea ce duce la degenerarea celulelor și la apariția a numeroase boli.
Inflamațiile, picioarele umflate, reținerile de apă, inerția, supraponderabilitatea, celulita, pielea încărcată sunt tot atâtea semne că limfa noastră are nevoie de ajutor să circule mai bine.
Acest blând preso-masaj de direcționare a limfei are pur și simplu efecte miraculoase.
Senzația care apare este de deblocare la nivelul întregului trup, de prospețime, iar efectele corporale regenerante și armonizante sunt rapide și evidente.
Consultă lista noastră de prețuri și fă o programare, utilizând una din metodele de contact de mai jos.
Câteva detalii despre terapia cu drenaj limfatic
Masajul cu sfere de jad, rularea pe cilindru de spumă și periajul uscat. Acestea sunt unele dintre cele mai în vogă practici de wellness ale momentului și toate au în comun, drenajul limfatic. Ele se bazează pe ideea de a îmbunătăți mișcarea în cadrul sistemului limfatic.
Terapia de drenaj limfatic este o procedură recunoscută științific ca fiind eficientă pentru unele probleme medicale. Un loc particular îl ocupă limfedemul legat de cancerul mamar.
Experții în medicină holistică spun că terapia poate face mult mai mult, chiar și pentru persoanele sănătoase. Ajută la relaxarea generală, îmbunătățește aspectul pielii înainte de evenimentele importante, ameliorează durerile după un efort sau după un antrenament. Totodată, asigură decongestia de durată după o răceală sau o gripă.
Ce este un drenaj limfatic?
Mai întâi, o mică lecție de anatomie. Sistemul limfatic este o rețea complexă și delicată, formată din măduva osoasă, ganglionii limfatici, splina, timusul și amigdalele. Rolul său principal este acela de a produce și de a transporta limfa. Aceasta este un fluid care conține celule albe din sânge, care stimulează imunitatea, în tot corpul. De asemenea, joacă un rol în transportul proteinelor, al mineralelor și al enzimelor.
Practicienii holistici spun că sistemul limfatic este, de asemenea, un jucător cheie atunci când vine vorba de eliminarea toxinelor din organism. Ei spun adeseori că „Te poți gândi la sistemul limfatic ca la gunoierul orașului tău. Într-o zi obișnuită, ei vor colecta și vor elimina gunoiul tău folosind camioane speciale”. „Dar într-o zi, în care în oraș se desfășoară o paradă, numărul mediu de camioane nu va fi suficient și atunci va fi nevoie de o intervenție suplimentară.” Aici este locul în care terapia de drenaj limfatic poate fi de ajutor.
Perspectiva tradițională
Dintr-o perspectivă științifică tradițională, sistemul limfatic joacă un rol în detoxifiere, dar aceasta se face în conjuncție cu organe mai importante, cum ar fi ficatul. La oamenii sănătoși, care duc o viață activă într-un mediu curat și natural, acest proces nu trebuie „ajutat” în vreun fel. Majoritatea discuțiilor despre eliminarea toxinelor nespecifice și despre „limfa leneșă” survin în mediul urban, unde oamenii sunt sedentari, aerul este poluat, iar alimentele sunt industrializate. Dr. Andrew Weil, un renumit medic integrativ, spune că, atâta timp cât țesuturile limfatice sau ganglionii limfatici nu au fost deteriorate sau îndepărtate chirurgical, nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la flux sau drenaj. „Lichidul limfatic circulă ca urmare a contracției musculare”, scrie el, „inclusiv a mușchilor folosiți în timpul activității fizice normale”.
Cum funcționează un drenaj limfatic
Dacă doriți să testați tehnica de masaj numită drenaj limfatic, este bine să știți că aceasta este complet sigură (și cine nu dorește un masaj?). În timpul unei ședințe, terapeutul vă va masa pielea cu mișcări ritmice, direcționate spre cei mai apropiați ganglioni limfatici. Această tehnică poate fi utilă înainte sau după o intervenție chirurgicală. La fel de bine, ea este eficientă după un antrenament intens sau chiar într-o zi obișnuită pentru o „curățenie de primăvară”, spun specialiștii.
Pe cont propriu, acestea sunt câteva dintre tehnicile de drenaj limfatic pe care le puteți face zi de zi:
- Periajul uscat zilnic stimulează fluxul limfatic superficial al pielii, ajutând întregul sistem. Acționați cu peria într-o mișcare circulară spre ganglionii limfatici majori din gât, axile, genunchi și cei inghinali.
- Practicile de yoga, cum ar fi Asana și Pranayama, stimula mișcarea și drenajul limfei și, în general, al energiilor.
- Masajul cu pietre de jad poate ajuta la eliberarea fluidelor din zona feței, diminuând cearcănele și ridurile.
- Rularea pe un cilindru de spumă stimulează mișcarea limfatică și poate fi deosebit de utilă înainte și după un antrenament.
Consultă lista noastră de prețuri și fă o programare, utilizând una din metodele de contact de mai jos.
Mai multe informații despre masajul limfatic puteți citi aici și aici (revista Femeia).