În zilele de 2 și 3 sept. salonul nostru va fi închis. Ne vedem pe 4 sept.!
On the 2nd and 3rd of September we will be closed. See you on the 4th!

EliSara

Masaj terapeutic

80 minute: 300 Lei

Masaj terapeutic

80 minute: 300 Lei

Cifrele Centrului SPA Elisara

Personal Calificat
0 +
Tipuri De Răsfăț
0 +

Masaj terapeutic

Cu Anca Ciorac.

Pentru detalii, contactați-ne.

Câteva noțiuni utile despre ce înseamnă un masaj de relaxare

Terapia prin masaj este un procedeu milenar. A devenit, însă, din ce în ce mai popular de-a lungul anilor recenți ca o modalitate naturală de tratare a diferitelor afecțiuni.

Una dintre cele mai populare forme de terapie prin masaj este masajul de relaxare, cunoscut uneori și sub numele de masaj suedez. Masajul de relaxare este un tip de masaj care se concentrează pe oferirea unei relaxări profunde și pe ameliorarea stresului.

Vom discuta despre beneficiile unui masaj de relaxare și despre modul în care acesta poate ajuta ființele umane să își gestioneze stresul și să își îmbunătățească starea generală de bine.

masaj de relaxare

Beneficiile principale ale unui masaj de relaxare

Echilibrarea la nivel afectiv

Înainte de toate, un masaj presupune atingerea. La prima vedere, unii oameni modern consideră că atingerea este ceva desuet. Totuși, aceasta are o importanță fundamentală în menținerea echilibrului nostru afectiv. Pielea este cel mai mare organ al trupului nostru, Simțul tactil, care îi este asociat, este în directă legătură cu lumea noastră afectivă. Ființele umane pot dezvolta probleme sufletești și probleme de sănătate dacă nu au parte de atingeri armonioase. Animalele, la fel. Atingerea este un limbaj afectiv universal. Totodată, atingerea realizată într-un mod armonios poate fi și un foarte eficient remediu afectiv. Un masaj de relaxare presupune astfel de atingeri armonioase.

Eliberarea stresului prin masaj de relaxare

Unul dintre beneficiile de bază ale unui astfel de masaj este ameliorarea stresului. Stresul poate provoca tensiune psihică și încordare musculară, ceea ce duce la oboseală fizică și mentală. Un masaj de relaxare poate ajuta la reducerea tensiunii din mușchi, la inducerea relaxării și la îmbunătățirea stării generale de bine.

Îmbunătățirea somnului

Un masaj specializat cu scop de relaxare poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea calității somnului. Stresul și anxietatea pot duce la o calitate slabă a somnului, ceea ce poate afecta performanța zilnică. Un astfel de procedeu de masaj poate ajuta la inducerea relaxării și la îmbunătățirea calității somnului, ceea ce duce la o mai bună stare generală de sănătate.

masaj de relaxareAmeliorarea durerii

Masajul de relaxare poate oferi, de asemenea, ameliorarea durerii pentru persoanele care suferă de dureri musculare sau de durere în general. Terapeutul folosește diverse tehnici pentru a aplica presiune pe zona afectată, ceea ce poate ajuta la reducerea inflamației, la deblocarea circulației și la ameliorarea durerii.

Îmbunătățirea circulației prin masaj de relaxare

Un astfel de masaj poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea circulației. Terapeutul folosește diverse tehnici pentru a aplica presiune asupra mușchilor și  a traseelor aparatului circulator. Cele mai importante sunt arterele și venele. Cele secundare sunt capilarele. Masajul poate facilita circulația sanguină și îmbunătățește fluxul sanguin în tot corpul, prin aplicarea unei presiuni adecvate. Îmbunătățirea circulației poate ajuta la reducerea tensiunii musculare, la creșterea flexibilității și a mobilității și la îmbunătățirea sănătății generale de sănătate și de bine.

Stimulează sistemul imunitar

Masajul de relaxare poate ajuta, de asemenea, la stimularea sistemului imunitar. Cercetările au arătat, bunăoară, că terapia prin masaj poate ajuta la creșterea producției de celule albe din sânge (leucocitele). Prin urmare, acestea joacă un rol esențial în combaterea infecțiilor și a bolilor.

Relaxare și îmbunătățire a stării de spirit

Masajul de relaxare poate fi de folos la inducerea unei stări profunde de relaxare și la îmbunătățirea stării de spirit. Terapeutul folosește diverse tehnici pentru a realiza relaxarea, ceea ce ajută la reducerea anxietății și la îmbunătățirea stării generale de bine. De asemenea, relaxarea poate îmbunătăți starea de spirit, ceea ce duce la o perspectivă mai pozitivă asupra vieții.

masaj de relaxareTehnici utilizate în cadrul unui masaj de relaxare

Masajul de acest tip implică utilizarea diferitelor tehnici pentru a realiza relaxarea și a reduce tensiunea din mușchi. Unele dintre cele mai comune tehnici utilizate  includ:
Efleurajul – Aceasta implică mișcări lungi și ample care ajută la promovarea relaxării și la îmbunătățirea circulației.
Petrisajul (frământarea) – Această tehnică implică frământarea și comprimarea mușchilor pentru a ajuta la reducerea tensiunii și îmbunătățirea flexibilității.
Tapotarea (lovirea ușoară) – Aceasta implică mișcări de lovire, tăiere și lovire care ajută la stimularea mușchilor și promovează relaxarea.
Frecționarea – Această tehnică implică aplicarea unei presiuni asupra mușchilor folosind mișcări circulare sau liniare. Acestea ajută la reducerea tensiunii musculare și pentru a promova circulația.
Vibrația – Aceasta implică utilizarea unor mișcări ușoare de scuturare sau vibrație pentru a promova relaxarea și a reduce tensiunea din mușchi.

În cele din urmă, în concluzie, un masaj de relaxare este o modalitate naturală de o mare eficacitate. Acest procedeu milenar este eficient în a induce o stare binefăcătoare, profundă, de relaxare și de a reduce stresul. Beneficiile unui masaj de relaxare se extind dincolo de aspectul fizic. Ele includ îmbunătățirea calității stării afective, a somnului, ameliorarea durerii, îmbunătățirea circulației și stimularea sistemului imunitar.

Prin utilizarea diferitelor tehnici, un terapeut de masaj poate contribui la instalarea unei stări de relaxare și la îmbunătățirea stării generale de bine. Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a gestiona stresul și de a vă îmbunătăți sănătatea generală, o vizită la SPA EliSara poate fi o opțiune excelentă pentru dumneavoastră.

[grw id="5357"]

Contactați-ne

Deschide Chat
Buna ziua,

Cu ce va putem ajuta?
Call Now Button