În zilele de 2 și 3 sept. salonul nostru va fi închis. Ne vedem pe 4 sept.!
On the 2nd and 3rd of September we will be closed. See you on the 4th!

EliSara

Terapia prin tehnici Yoga

60 minute: 220 Lei

Terapia prin tehnici Yoga

60 minute: 220 Lei

Yoga

Cifrele Centrului SPA Elisara

Personal Calificat
0 +
Tipuri De Răsfăț
0 +

Terapia prin tehnici Yoga

Terapeuții noștri au peste 20 de ani de experiență în practica tehnicilor autentice, tradiționale de Yoga. În această terapie sunt incluse metode Hatha, exerciții de respirație și forme simple de meditație. Exercițiile Hatha au două componente. Prima este cea fizică,  și constă în așezarea și menținerea trupului, în anumite posturi corporale energizante și armonizatoare. A doua componentă este cea subtil-energetică. Forma acelei posturi constituie o antenă pentru un anumit tip de energie binefăcătoare. Se mențin ambele componente pentru un interval de timp,

Cum se procedează

La începutul întâlnirii, clientul va împărtăși terapeutului care sunt aspectele pe care dorește să le armonizeze. Acestea pot să fie ele fizice, emoționale sau mentale. Vor stabili împreună scopul ședinței, iar terapeutul va structura o listă de tehnici Yoga potrivite pentru a împlini acest scop.

După această etapă incipientă, vor parcurge împreună, practic, acea listă, terapeutul arătând metoda corectă de execuție și explicând efectele.

Realizând practic tehnicile prescrise, te vei simți deja mult mai bine după această primă ședință. Durata minimă a unei ședințe este de 30 min. Însă, pentru a stabiliza și aprofunda aceste efecte benefice, este necesar să practici și acasă.

Ce urmează după aceea

Această formă de terapie este cea mai practică și oferă clientului gradul cel mai mare de independență. Practic, poți veni la o singură astfel de ședință și primești toate cheile necesare. Apoi le vei pți aplica tu însuți în intimitatea și confortul casei tale.

Totuși, este posibil să observi că:

 • este mai greu să te mobilizezi acasă;
 • descoperi noi aspecte pe care vrei să le îmbunătățești;
 • vrei pur și simplu să afli mai mult.

În aceste cazuri ești binevenit oricând la o nouă ședință la EliSara. 

Astfel vei putea să te:

 • relaxezi;
 • energizezi;
 • armonizezi;
 • îmbogățești interior prin practica tradițională a tehnicilor Hatha.

Consultă pagina noastră de prețuri pentru a afla costul unei sesiuni Yoga sau contactează-ne pentru o ofertă personalizată.

Ce este Yoga și de când datează

Sistemul yoga este unul dintre cele mai vechi și mai complexe sisteme filozofice și spirituale din lume. Acesta a evoluat în India de peste 5000 de ani. Yoga înseamnă „uniune” sau „fuziune” și se referă la o practică de perfecționare pe mai multe nivele:

 • al corpului;
 • cel al minții;
 • și cel al sufletului.

Toate acestea concură pentru a atinge în final starea de iluminare și  apoi pe cea de eliberare spirituală.

Tradițiile yoghine

În tradiția yoga, există cinci căi principale de evoluție spirituală, cunoscute sub numele de karma, bhakti, jnana, raja și tantra. Aceste cinci căi au evoluat în paralel și sunt practicate în mod obișnuit și astăzi de către practicanții yoghini din întreaga lume.

Istoria

Istoria tradiției yoghine începe cu scrierile numite Vedas, care sunt cele mai vechi texte sacre ale hinduismului, Acestea descriu foarte multe practici spirituale și filozofice în detaliu. Veda înseamnă „cunoaștere” și este considerată a fi un cadou divin oferit oamenilor prin intermediul rishilor. Aceștia sunt marii sfinți și înțelepți care au trăit în India antică. Acești rishi au dezvoltat și transmis mai departe cunoștințele și practicile yoghine prin intermediul tradiției orale, care a fost apoi scrisă în textele sacre ulterioare.

yoga patanjali

Textele sacre

Primul text important despre yoga a fost Yoga Sutras. Acesta a fost scris de către marele filozof și învățat yoghin, Patanjali, în secolul al doilea î.Hr.

Yoga Sutras este considerat a fi unul dintre cele mai importante texte de specialitate și descrie cele opt stadii ale practicii, cunoscute sub numele de astanga.

Cele opt stadii

Aceste opt stadii includ:

 • yama (norme morale exterioare),
 • niyama (norme morale lăuntrice),
 • asana (poturi yoga trupești),
 • pranayama (controlul respirației),
 • pratyahara (retragerea simțurilor de la realitatea exterioară),
 • dharana (concentrarea atenției),
 • dhyana (meditația) și
 • samadhi (starea de unitate cu Dumnezeirea).

Mari maeștri

În secolele următoare, au existat mulți mari maeștri ai sistemului yoga, care au contribuit la dezvoltarea și transmiterea tradiției. Printre aceștia se numără:

 • Swami Vivekananda, unul dintre cei mai cunoscuți ghizi spirituali din secolul al XIX-lea, care a introdus yoga și filozofia orientală în Occident,
 • Sri Tirumalai Krishnamacharya, un maestru de care a dezvoltat stilul modern de vinyasa și a instruit multe personalități importante
 • Swami Sivananda, fondatorul Divine Life Society, care a popularizat practicile yoghine și meditația în India și în întreaga lume.

În prezent, yoga este practicată de milioane de oameni din întreaga lume, atât în Orient cât și în Occident.

De ce este Yoga profund binefăcătoare

 

Sănătate fizică

Hatha este o formă de yoga ce implică anumite exerciții fizice, tehnici de respirație și meditație. Practicarea regulată a tehnicilor de hatha yoghine poate aduce multe beneficii pentru sănătatea noastră. Includem aici pe cea fizică, cât și mentală și spirituală. Vom explora aceste beneficii.

Efecte fizice binefăcătoare

Pentru început, practicarea procedeelor de hatha yoghine poate îmbunătăți flexibilitatea și forța musculară. În timpul exercițiilor specifice, corpul este așezat în diverse poziții binefăcătoare, Ele necesită o gamă largă de mișcări și întinderi ale mușchilor. Acest fapt conduce la o creștere a flexibilității și a mobilității articulațiilor. Se reduce riscul de accidentări și ne îmbunătățește ținuta. De asemenea, aceste exerciții îmbunătățesc circulația sângelui și a limfei, eliminând astfel stagnările (stazele) fluidelor corporale.

Efecte psihice binefăcătoare

Practicarea procedeelor hatha yoghine ajută la reducerea stresului și anxietății. Tehnicile de respirație și meditație utilizate în hatha yoga ajută la calmarea ritmului cardiac și la relaxarea sistemului nervos. Aceste tehnici pot fi deosebit de utile în gestionarea stresului și a anxietății. În principal, aceasta se realizează reducând nivelul de cortizol (hormonul stresului) din organism.

Starea de spirit îmbunătățită

În plus, hatha yoga îmbunătățește considerabil starea de spirit și ajută la reducerea simptomelor de depresie. Practica yoga stimulează eliberarea de endorfine și serotonine, doi neurotransmițători care au un efect de calmare și relaxare asupra organismului. Aceste substanțe chimice naturale îmbunătățesc dispoziția și ajută la reducerea simptomelor de depresie.

Performanțe psihice și mentale crescute

Pe lângă beneficiile fizice și mentale, practica tehnicilor hatha ajută și la creșterea concentrării și a clarității mentale. Tehnicile de meditație și respirație utilizate ajută la reducerea „zgomotului” mental și la creșterea concentrării. Acestea pot fi deosebit de utile pentru persoanele care au probleme cu concentrarea sau cu încetinirea ritmului mental.

hatha yoga

Sănătatea inimii

În plus, hatha yoga poate fi benefică și pentru sănătatea inimii. Practicarea hatha yoga ajută la reducerea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea circulației sanguine. Aceste beneficii sunt de folos la prevenirea bolilor de inimă și la reducerea riscului de accident vascular cerebral.

Beneficii multiple

Practicarea tehnicilor de hatha yoga aduce multe beneficii pentru ființa umană. Este important de menționat că aceste beneficii pot fi obținute numai prin practicarea regulată a tehnicilor de hatha yoga. De asemenea, efectele nu sunt imediate. Ar fi ideal să ne dedicăm timp și efort pentru a obține aceste beneficii.

În egală măsură, hatha yoga poate fi practicată de persoane de toate vârstele și nivelurile de performanță fizică. Aceasta poate fi adaptată pentru a se potrivi nevoilor individuale. Hatha yoga poate fi practicată în confortul propriului cămin sau la un curs specializat.

Echilibrul emoțional

De asemenea, tehnicile hatha aduce beneficii în ceea ce privește echilibrul emoțional și capacitatea de a face față situațiilor stresante. Prin practicarea asanelor, a respirației controlate și a meditației, putem dezvolta o atitudine mai calmă și mai liniștită față de situațiile dificile din viața noastră. Totodată, putem dezvolta o mai mare rezistență la stres. Adiacent vom dobândi o capacitate de a ne concentra mai bine asupra sarcinilor și problemelor de zi cu zi.

Îmbunătățirea calității somnului și a odihnei prin Hatha yoga

Hatha yoga poate fi, bunăoară, o modalitate excelentă de a îmbunătăți calitatea somnului. Un studiu a fost realizat în anul 2017 timp de opt săptămâni. El a arătat că practicarea exercițiilor de hatha yoga a dus la îmbunătățirea calității somnului la adulții cu insomnie cronică. Prin practicarea pozițiilor de relaxare, meditației și respirației înainte de culcare, putem îmbunătăți calitatea și durata somnului nostru.

O mai bună digestie

În egală măsură, practicarea hatha yoga aduce beneficii în ceea ce privește digestia și funcția sistemului imunitar. Prin practicarea pozițiilor care întind și stimulează mușchii și organele interne, putem îmbunătăți fluxul de sânge și oxigen către aceste zone. Aceasta ne poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și a funcției sistemului imunitar.

Ajutor în cazurile de astm și diabet

Adiacent, practica hatha yoga aduce beneficii și pentru persoanele care suferă de afecțiuni cronice, cum ar fi astmul și diabetul. Prin practicarea pozițiilor care implică respirația profundă și controlată, putem îmbunătăți capacitatea plămânilor și a sistemului respirator. Aceasta este benefic pentru persoanele cu astm. De asemenea, se pot practica posturile care stimulează pancreasul și sistemul endocrin. Astfel putem ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea funcției sistemului endocrin ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu diabet.

yoga

Concluzie

Practicarea hatha yoga poate aduce beneficii semnificative pentru sănătatea noastră fizică și mentală. Beneficiile vor fi următoarele:

 • flexibilitatea și forța musculară mărită;
 • reducerea stresului și anxietății;
 • îmbunătățirea stării de spirit și concentrării mentale;
 • îmbunătățirea sănătății inimii, a digestiei și a funcției sistemului imunitar.

Este important să găsiți un instructor calificat și experimentat care să vă ghideze în timpul practicii de hatha yoga. De aceea, Spa EliSara vă poate ajuta în această direcție.

La modul general, practicarea tehnicilor hatha poate fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți sănătatea fizică și mentală și de a îmbunătăți calitatea vieții noastre.

Este important să începem cu practici ușoare și să ne dezvoltăm treptat abilitățile. Nu este indicat să ne comparăm cu alții sau să ne forțăm dincolo de limitele noastre.

Cu o practică regulată și dedicată, putem beneficia de toate avantajele hatha yoga, Putem îmbunătăți sănătatea și bunăstarea noastră în mod semnificativ.

Filme care ilustrează practica Yoga (sursa: youtube)

Contactați-ne

Deschide Chat
Buna ziua,

Cu ce va putem ajuta?
Call Now Button